Unul dintre cei doi angajaţi ai ANAF Ilfov reţinuţi de DNA la începutul acestei luni a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar celălalt a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii. Cei doi ar fi primit bani pentru soluţionarea unei cereri de rambursare a TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatei Mirela Zeca, la data faptelor consilier superior în cadrul ANAF - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, pentru luare de mită.

"În aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul Roşca Florin Cristian, la data faptelor inspector principal în cadrul ANAF - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă", a transmis, joi, DNA.

În prezenţa avocatului său, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, adică trei ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani şi interzicerea, pe o perioadă de patru ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

În rechizitoriu, respectiv acordul de recunoaştere a vinovăţiei întocmite, procurorii au reţinut că, în 17 august, în contextul efectuării unui control, Zeca şi Roşca ar fi primit suma de 2.500 de lei de la administratorul unei societăţi comerciale.

"Concret, banii respectivi ar fi fost primiţi de cei doi funcţionari pentru ca, în raportul de inspecţie fiscală pe care urmau să îl întocmească în vederea soluţionării unei cereri de rambursare TVA în cuantum de 10.349 lei, depusă de omul de afaceri, să constate că societatea acestuia este îndreptăţită la restituirea TVA în cuantumul solicitat. În acelaşi context, inspectorul Roşca Florin Cristian i-ar fi promis omului de afaceri că îşi va exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul A.N.A.F. - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ilfov, pentru ca acestea să aprobe raportul de inspecţie fiscală aşa cum a fost întocmit", a arătat DNA.

Cele două dosare au fost trimise spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.