Administratorul unei societăţi comerciale a fost trimis în judecată de procurorii bucureşteni, care îl acuză de dare de mită, după ce a încercat să dea zece mii de lei unui inspector antifraudă, în urma unor controale la firma sa, banii fiind oferiţi pentru ca oficialul să stabilească obligaţii fiscale mult mai mici pe numele societăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti l-au trimis, marţi, în judecată pe omul de afaceri Dănuţ Petre pentru dare de mită.

În rechizitoriul transmis instanţei, anchetatorii notează că, în 23 mai, Dănuţ Petre, administrator al societăţii Dani Lev International SRL, i-a dat dat unui inspector antifraudă zece mii de lei şi a promis o altă sumă de zece mi de lei pentru a fi stabilite obligaţii fiscale, în sarcina societăţii SC Dani Lev International SRL, într-un cuantum mai redus, respectiv de 40-60.000 de lei, decât cel estimat în urma controlului, de trei milioane de lei.

În dosar, anchetatorii au pus sechestru asigurător pe suma de zece mii de lei care a fost dată cu titlu de mită de către Dănuţ Petre, în vederea confiscării speciale.

Cercetările au fost făcute de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov. Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.