Un executor judecătoresc a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Constanţa pentru abuz în serviciu şi tăinuire, după ce a vândut prin licitaţie publică un teren asupra căruia fusese instituit sechestru asigurator de către procurorii anticorupţie în dosarul în care fostul primar al Constanţei Radu Mazăre este judecat împreună cu alte persoane pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a Cătălinei Rusu, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi tăinuire.

Astfel, la data de 21 ianuarie 2016, Cătălina Rusu, în calitate de executor judecătoresc, şi-a îndeplinit, cu încălcarea legii, atribuţiile de serviciu cu ocazia desfăşurării procedurilor de executare silită în cadrul unui dosar înregistrat pe rolul biroului său.

“Concret, inculpata a procedat la vânzarea prin licitaţie publică, contra sumei de 234.000 lei (cca. 52.000 euro) a unui teren asupra căruia, anterior, fusese instituit sechestru asigurător de către Direcţia Naţională Anticorupţie într-un dosar despre care cunoştea că provenea din săvârşirea unei infracţiuni”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul respectiv este cel în care fostul primar al Constanţei Radu Mazăre este judecat, împreună cu alte 36 de persoane, pentru retrocedarea ilegală a unor terenuri în Constanţa şi Mamaia, prejudiciul depăşind 100 de milioane de euro. Dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a comunicat procurorilor DNA că se constituie parte civilă cu suma reprezentând contravaloarea terenului vândut de către Cătălina Rusu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.