Petre Soare, colonel în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), a fost pus sub acuzare, pe 15 iulie, de procurorii militari pentru ucidere din culpă, în urma unui accident de vânătoare petrecut acum patru ani, anunţă, joi, Parchetul instanţei supreme. Anchetatorii au făcut precizările după ce Soare a declarat, la Antena 3, că directorul SPP, generalul Lucian Pahonţu, ar fi împuşcat mortal un om în timpul respectivei partide de vânătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti se află înregistrată o cauză având ca obiect un incident petrecut la o partidă de vânătoare, soldat cu rănirea prin împuşcare şi, ulterior, decesul unei persoane, precizează procurorii Parchetului instanţei supreme.

"Prin ordonanţa din 15 iulie 2016, procurorii militari au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Soare Petre (colonel în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept", anunţă anchetatorii.

Potrivit procurorilor, la 4 ianuarie 2012, în jurul orelor 16.40, în timp ce se afla pe raza comunei Drăgăneşti, din judeţul Prahova, la o partidă de vânătoare organizată, utilizând fără drept arma victimei, colonelul Petru Soare a împuşcat-o din culpă pe aceasta.

"În cauză a fost administrat un probatoriu complex, efectuându-se până în prezent constatări tehnico-ştiinţifice fizico-chimice, expertize medico-legale, o expertiză balistică judiciară, precum şi una interdisciplinară balistică şi medico-legală", arată anchetatorii.

Petre Soare l-a acuzat, miercuri, într-o emisiune la Antena 3, pe şeful Serviciului de Protecţie şi Pază, Lucian Pahonţu, că ar fi împuşcat un om în timpul unei partide de vânătoare în judeţul Prahova. SPP a anunţat, în timpul aceleaşi emisiuni, că generalul Pahonţu ar fi fost audiat ca martor în dosar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.