Un angajat al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, el fiind acuzat că a primit mită timp de trei ani de la o firmă din Slatina. Anchetatorii susţin că funcţionarul a primit lunar suma de o mie lei de la societatea controlată de fostul ministru de Finanţe Darius Vîlcov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform procurorilor, angajatul OCPI Olt ar fi primit în perioada ianuarie 2012 - martie 2015, suma de 1.000 lei, lunar, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina, iar în schimbul banilor acesta trebuia să verifice documentaţia întocmită de către angajaţii societăţii respective.

"Acea activitate a funcţionarului public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, de primire a unei sume de bani, lunar, din partea administratorului SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina - societate care avea ca obiect activitatea de cadastru, s-a efectuat fără niciun fel de titlu justificativ, banii fiind primiţi în mod necuvenit, fără a exista vreun document din partea societăţii, care să evidenţieze respectiva plată, în condiţiile în care acesta masca primirea banilor, printr-o prestaţie zilnică a sa, de consultanţă acordată angajaţilor societăţii susmenţionate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Anchetatorii mai precizează că angajatul OCPI Olt nu îşi mai poate exercita atribuţiile de serviciu în perioada controlului judiciar.

"Totodată, pe timpul cât se află sub control judiciar, în sarcina inculpatului s-a instituit, printre alte obligaţii, şi aceea de a nu mai exercita funcţia publică de consilier cadastru în cadrul OCPI Olt, în desfăşurarea căreia a săvârşit fapta de luare de mită”, se mai arată în comunicatul citat.

Tot procurorii susţineau, în urmă cu doi ani, că Darius Vîlcov a protejat, în perioada 2011 - 2015, firmele SC Contis Company SRL - SC Contis Consulting Company - S.C. Millenium Tophografica, Societatea Civilă de Avocaţi Ciobanu şi Asociaţii şi Enero Prod SRL - S.C. City Hotel & Lounge S.R.L.

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov este judecat ]ntr-un dosar de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar, senator şi ministru, fiind trimis în judecată de către procurorii DNA în mai 2015.

Darius Vâlcov a stat în arest la domiciliu din 26 martie 2015 până în 2 aprilie 2015, când a fost arestat preventiv. În 23 iunie 2015, Darius Vâlcov a fost eliberat din arest, iar de atunci a fost sub control judiciar, până în aprilie 2017, când instanţa supremă i-a revocat m=sura preventivvă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.