Încă un apropiat al lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Sorin Chirilă, văr al soţiei parlamentarului, s-a prezentat marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Ploieşti. Acesta ar fi fost citat pentru a fi audiat în dosarul în care Sebastian Ghiţă este cercetat împreună cu fostul premier Victor Ponta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sorin Chirilă, văr al soţiei lui Sebastian Ghiţă, Mădălina Ghiţă, nu a dat nicio declaraţie la intrarea la DNA.

Conform unor surse apropiate anchetei, Chirilă era împuternicit pe conturile personale ale lui Ghiţă şi deţinea funcţia de salariat asociat sau administrator în mai multe societăţi comerciale despre care anchetatorii presupun că erau controlate de Ghiţă.

Sorin Chirilă este al doilea apropiat al deputatului Sebastian Ghiţă chemat marţi de procurorii DNA Ploieşti pentru a da declaraţii.

În jurul orei 10.00, la sediul DNA a venit şi Ionuţ Iordăchescu, care la fel ca Sorin Chirilă, a refuzat să răspundă oricărei întrebări referitoare la calitatea în care a fost chemat sau la implicarea sa în dosarele de corupţie.

Ionuţ Iordăchescu este angajat al firmei Asesoft, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, despre care anchetatorii presupun că ar fi controlate prin interpuşi de către Sebastian Ghiţă.

Surse judiciare spun că atât Sorin Chirilă, cât şi Ionuţ Iordăchescu au fost chemat pentru a fi audiaţi în dosarul în care fostul premier Victor Ponta este cercetat în legătură cu invitarea lui Tony Blair în România, în 2012.

În acest dosar, Sebastian Ghiţă a fost pus sub control judiciar, dar Instanţa Supremă a anulat măsura preventivă în data de 13 septembrie.

Procurorii DNA au anunţat, pe 6 septembrie, că Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile într-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Ulterior, pe 10 septembrie, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICC) au modificat condiţiile controlului judiciar pentru Victor Ponta, în dosarul în care fostul premier este acuzat de complicitate la spălare de bani.

Astfel, fostului premier i-a fost ridicată interdicţia de a face declaraţii în public despre dosar. Totodată, Ponta a primit permisiunea de a părăsi ţara.

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, susţin anchetatorii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.