Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a declarat, vineri, la sosirea la Curtea de Apel Bucureşti, unde se discută plasarea sa sub control judiciar, că ea a revenit de bunăvoie în ţară şi nu intenţionează să plece din nou. "Eu m-am întors de bunăvoie din Costa Rica şi nu cred că se pune problema ca în acest moment să fie vreun risc ca eu să plec undeva, câtă vreme mi-am asumat să vin să trăiesc în România", a afirmat Udrea. Ea a susţinut că nu crede că vreo instanţă poate menţine decizia dată pe fond şi a afirmat că acea sentinţă este şi asupra copilului său. "Oamenii au şi astfel de sentimente, mai ales când este vorba de un copil. Deci evident sunt emoţiile cuiva care crede în Dumnezeu", a spus Udrea, referitor la faptul că a blestemat o judecătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că sunt singurul caz în care cineva s-a întors de bunăvoie, dacă aş fi vrut să nu mă întorc, nu mă întorceam de acum doi ani. Am venit pentru că mi-am dorit să mă întorc şi vă amintesc că plecarea mea s-a datorat unei decizii abuzive a instanţei, nu a confirmat-o doar Curtea Constituţională, ieri a confirmat-o avocatul general de la Curtea Europeană de Justiţie. S-a confirmat că decizia pentru care eu am fost condamnată în Gala Bute, pentru care eu am plecat din ţară, a fost o decizie ilegală. Deci despre cazul plecării mele în Costa Rica cred că nu ar fi momentul să discutăm. Cu toate acestea, eu m-am întors de bunăvoie din Costa Rica şi nu cred că se pune problema ca în acest moment să fie vreun risc ca eu să plec undeva, câtă vreme mi-am asumat să vin să trăiesc în România", a afirmat Elena Udrea, la sosirea la Curtea de Apel Bucureşti.

Ea a menţionat că nu mai are nicio funcţie.

"Totuşi, să îţi fie atât de frică de Elena Udrea încât să mergi cu toată forţa statului împotriva mea, nu ştiu, mă gândesc că or fi nişte resorturi", a susţinut ea.

Întrebată dacă ar fi dispusă să rămână în ţară chiar şi cu riscul ca soluţia de la instanţa de fond să fie menţinută şi la apel, Udrea a replicat: "Da, bineînţeles. Eu cred că nicio instanţă nu poate să menţină decizia de la fond. Nicio instanţă nu cred, nici măcar, nu ştiu, completul domnului Ionuţ Matei de la Înalta Curte nu cred că poate să menţină soluţia de la fond. E dreptul meu să cred asta şi este dreptul meu să contest cu apel decizia care s-a dat şi asta voi face".

Întrebată dacă ar încurca-o controlul judiciar, dacă el ar fi impus, Elena Udrea a a spus: "Depinde cu privire la ce. Totuşi sunt un om liber, am un copil, vreau să pot să-mi cresc copilul în libertate, vreau să pot să mă bucur de copilul meu. Eu nu am fost... condamnarea nu s-a făcut doar asupra mea, a fost asupra unui copil de doi ani care până la urmă de ce ar suferi aşa o mare nedreptate. Acum nu mai sunt singură, ca acum cinci ani, când mă puteam lupta ca un haiduc, acum am responsabilitatea unui copil, mă lupt şi pentru el, nu doar pentru mine".

Întrebată despre faptul că DNA ar fi invocat inclusiv blestemul rostit de ea, Udrea a replicat: "Păi ştiţi, blestemul... domnule, suntem la justiţie, nu suntem la biserică, iar înainte de momentul acela, tatăl - cred - uneia dintre fetiţele care a fost omorâtă de către şoferiţa beată a blestemat la televizor judecătoarea care a eliberat-o. Adică oamenii au şi astfel de sentimente, mai ales când este vorba de un copil. Deci evident sunt emoţiile cuiva care crede în Dumnezeu, până la urmă, nu ştiu, oamenii care nu cred în Dumnezeu de ce s-ar speria de blesteme?"

Judecătorii CAB vor trebui să se pronunţe cu privire la ”luarea măsurii arestării preventive propusă de DNA/DIICOT (art.223 NCPP) luarea măsurii preventive a controlului judiciar”.

Şedinţa este programată la ora 11:00.

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fost condamnată marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare, iar fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana Băsescu, la cinci ani de închisoare, în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009. Sumele care au făcut obiectul luării de mită vor fi confiscate de la Udrea. Decizia nu este definitivă.

Fostul ministru Elena Udrea a afirmat că sentinţa a fost pentru ea un şoc şi că a revenit în ţară convinsă că ceva s-a schimbat în Justiţie.

În opinia Elenei Udrea, judecătoarea din dosarul său ”a dat o decizie absurdă”.

”Nu ştiu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înţeleg cum va dormi această femeie liniştită la noapte”, a declarat Elena Udrea imediat după decizia instanţei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.