Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, urmează să se întâlnească astăzi cu premierul Viorica Dăncilă pentru a stabili forma sesizării la Curtea Constituţională (CCR) a refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tudorel Toader a declarat vineri că luni va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă pentru a discuta şi a da "forma finală" sesizării care va fi depusă la Curtea Constituţională.

”Sesizarea Curţii este în lucru. Noi, la minister, i-am dat o formă pe care trebuie să o modificăm pentru că este normal să ne raportăm şi la raportul făcut de dânsul. Vom integra şi argumentele dânsului. Luni mă întâlnesc cu doamna prim-ministru, îi dau forma finală a proiectului de sesizare a CCR”, a afirmat Tudorel Toader. 

Ministrul Justiţiei a anunţat, după ce preşedintele a respins cererea de revocare a şefei DNA, că Ministerul Justiţiei va sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui, apreciind că şeful statului "nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA".

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri decizia de sesizare a Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte pentru sesizarea CCR. "Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă", a afirmat Iohannis. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.