Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, la sediul CSM, că ieşirea din această criză de poate face doar ”prin mecanismele constituţionale pe care le pune la dispoziţie legea fundamentală”, adăugând că acestea mai rămâne doar să fie respectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu eu sunt cel care trebuie să dau soluţii. Ieşirea din criză nu poate fi decât una singură: prin mecanismele constituţionale pe care le pune la dispoziţie legea fundamentală. Mecanisme pe care le ştim sau se presupune că le ştim cu toţii, mai rămâne doar să le respectăm", a spus Tudorel Toader, la sosirea la sediiul CSM.

În cursul zilei, Tudorel Toader a făcut declaraţii, în două rânduri, şi la sediul Ministerului Justiţiei, unde a spus că îşi va îndeplini în continuare atribuţiile de ministru, însă va respecta deciziile politice şi juridice care decurg din retragerea sprijinului politic al Guvernului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Tot joi, Tudorel Toader şi-a anunţat, pe Facebook, demisia din funcţia de ministru al Justiţiei.

"Exprimând deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de Ministru al Justiţiei!, scria Tudorel Toader.

Cu aproximativ două ore şi jumătate înainte de a-şi anunţa demisia pe Facebook, Tudorel Toader spunea, la intrarea în sediul MJ, că se află în continuare în funcţie şi îşi va îndeplini obligaţiile, însă va respecta deciziile politice şi juridice care decurg din retragerea sprijinului politic al Guvernului. El preciza că este independent şi nu face parte din nicio tabără.

Ulterior, la plecarea de la MJ spre sediul CSM, Toader, care între timp îşi anunţase demisia, a declarat că ”în cercuri restrânse” a comunicat încă de miercuri că nu va ţine de funcţie, adăugând că mandatul său încetează în momentul în care este numit un alt ministru, fie şi interimar.

”Dimineaţă am spus aşa: sunt încă ministru, îmi îndeplinesc atribuţiunile de ministru al Justiţiei, am participat la dezbaterea pe Legea cetăţeniei, acum plec la şedinţa CSM, asta nu schimbă absolut cu nimic, pentru că mandatul de ministru încetează la momentul în care se publică decretul în Monitorul Oficial, la momentul în care se numeşte un alt ministru al Justiţiei, fie şi interimar, pentru că într-un stat de drept e de neconceput să existe o lipsă de autoritate, este de neconceput ca prerogativele să nu le exercite cineva. Prin urmare, ce vă spuneam dimineaţă vă repet şi acum: îmi exercit atribuţiunile, merg la CSM, vin înapoi”, a afirmat Tudorel Toader, la ieşirea din sediul Ministerului Justiţiei.

El a adăugat că ”în cercuri restrânse” a comunicat încă de miercuri că nu va ţine de funcţie.

”În cercuri restrânse am comunicat încă de ieri faptul că nu mă voi ţine de funcţie, că în ipoteza retragerii sprijinului politic ...şi v-am spus, retrăgându-se sprijinul politic pentru un guvern, automat se retrage şi pentru fiecare ministru”, a precizat Toader.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.