Ministrul Justiţiei Tudorel Toader precizează, după ce CCR a declarat neconstituţionale prevederi din Codul Penal, că Ministerul Justiţiei a pus în acord codurile penale cu deciziile Curţii Constituţionale şi cu directivele europene, proiect care a fost adoptat în Guvern, fiind ulterior trimis spre legiferare în Parlament, el sugerând astfel că modificările care au determinat neconstituţionalitatea au fist decise de senatori şi deputaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul face pe Facebook ceea ce el numeşte "simple precizări, contrare unor afirmaţii apărute în spaţiul public", spunând că "Ministerul Justiţiei a elaborat proiectul de lege pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală, în sensul punerii acestora de acord cu deciziile CCR, precum şi pentru transpunerea Directivelor referitoare la confiscarea extinsă, respectiv consolidarea prezumţiei de nevinovăţie".

"Proiectul de lege a fost elaborat în limitele deciziilor CCR şi Directivelor UE!", ţine să sublinieze ministrul.

El reaminteşte că la data de 18 august 2017, Guvernul României a adoptat respectivul proiect de lege, "care a fost transmis către Parlament în vederea legiferării".

Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale joi o serie de articole ale Legii de modificare a Codului Penal. CCR a discutat, miercuri şi joi, sesizările de neconstituţionalitate a legii pentru modificarea Codului Penal depuse de preşedintele Klaus Iohannis, de PNL, PMP, USR şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dezbaterile pe această temă fiind amânate de două ori până acum. Printre aceste articole se află şi cel referitor la abuzul în serviciu.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.