Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, la Iaşi, că de la minister a plecat un proiect de lege pentru punerea de acord a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală cu deciziile CCR, iar dacă acest proiect a fost modificat în Parlament, este doar răspunderea parlamentarilor. ”N-am zis nici da, nici nu. Este opera şi competenţa dânşilor. Eu nu pot să răspund pentru ce şi cum au făcut alţii”, a spus ministrul Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fiecare trebuie să ne respectăm competenţele. De la Ministerul Justiţiei a plecat proiect de lege pentru punerea de acord a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală cu deciziile CCR. Nimic mai mult, nimic mai puţin. A plecat proiect de la noi de punere în acord a Codului Penal cu directiva de confiscare extinsă, de punere în acord a Codului de Procedură Penală cu directiva privind prezumţia de nevinovăţie. Că proietul a fost ulterior modifcat, la comisia specială din Parlament, este evident răspunderea dânşilor", a afirmat ministrul justiţiei Tudorel Toader.

El a declarat că nu s-a implicat în vreun fel în dezbaterile din Parlament, precizând că "nici n-am fost, nici n-am participat".

"N-am zis nici da, nici nu. Este opera şi competenţa dânşilor. Eu nu pot să răspund pentru ce şi cum au făcut alţii. E ca şi cum ai întreba pe cineva în comisie ce s-a făcut la Ministerul Justiţiei. Să ne cunoaştem competenţele, să ne respectăm", a adăugat Tudorel Toader.

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedură penală a fost votat, luni seară, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, după mai multe ore de dezbateri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.