Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că nu participă la întâlnirea cu procurorii şefi din Ministerul Public, deşi iniţial confirmase prezenţa, întrucât a fost convocat la şedinţa de Guvern. Întâlnirea cu procurorii a început la ora 10.00 la Parchetul General, iar şedinţa de Guvern va avea loc la ora 15.00. De asemenea, Toader anunţă că se va deplasa la sediul Comisiei de la Veneţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe data de 8 august 2018, la sediul Ministerului Justiţiei, se desfăşura întrevederea cu procurorul general al PICCJ, procurorul-şef interimar al DNA şi procurorul-şef al DIICOT. De comun acord, stabileam ca pe data de 10 octombrie 2018 să fie organizată întrevederea cu toţi procurorii- şefi din Ministerul Public. La data respectivă, nu se cunoştea faptul că pe 10 octombrie, în calitate de Ministrul al Justiţiei, voi participa la şedinţa de Guvern, şi nici faptul că mă voi deplasa la sediul Comisiei de la Veneţia!”, a scris, miercuri, Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Totodată, ministrul Justiţiei şi-a exprimat speranţa participării la viitoare astfel de întâlniri şi a apreciat ”rolul Ministerului Public în arhitectură statului de drept”.

”Cu speranţa participării la întrevederi similare, apreciind rolul Ministerului Public în arhitectura statului de drept, exprim convingerea unor dezbateri clarificatoare!”, a mai scris Toader pe Facebook.

În 15 septembrie, Toader anunţat, tot pe Facebook, că în perioada următoare are programată întâlnire cu preşedinţii curţilor de apel şi că va participa la o dezbatere cu ”toţi procurorii cu funcţii de conducere, indiferent de nivelul parchetului în care îşi desfăşoară activitatea”.

Întânirea la care ar fi trebuit să participa Tudorel Toader a început la ora 10.00, la sediul Parchetului General, iar şedinţa de Guvern este programată să înceapă la ora 15.00. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.