Tribunalul Constanţa judecă luni contestaţia depusă de procurorii DNA la decizia Judecătoriei Medgidia din luna iulie prin care Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, poate fi liberat condiţionat, decizia instanţei urmând să fie definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mircea Băsescu este aşteptat luni la Tribunalul Constanţa acolo unde se va judeca contestaţis depusă de DNA la hotărârea luată de Judecătoria Medgidia în data de 19 iulie prin care fratele fostului preşedinte poate fi liberat condiţionat. Indiferent de decizia instanţei, aceasta va fi definitivă.

În luna iulie Mircea Băsescu a depus cea de-a treia cerere de liberare condiţionată, primele două fiind admise de către Judecătoria Medgidia, dar ulterior Tribunalul Constanţa a decis în ambele cazuri să admită contestaţia procurorilor DNA.

Tribunalul Constanţa a considerat, la finalul lunii martie, când a respins a doua cerere a lui Mircea Băsescu de liberare condiţionată, că acesta îndeplineşte fracţia prevăzută de lege pentru a putea solicita liberarea condiţionată, precizând însă că nu există indicii temeinice că pedeapsa executată până în momentul respectiv şi-a atins scopul. 

Mircea Băsescu execută pedeapsa la Penitenciarul Poarta Albă, iar în luna februarie i-a fost schimbat regimul de detenţie de la semideschis la deschis, fiind mutat la secţia exterioară a penitenciarului de la Valu lui Traian.

Fratele fostului preşedinte al României a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel. Instanţa a păstrat astfel decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.

În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă. Căpăţână a fost liberat condiţionat la sfârşitul lunii iunie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinţi, după ce anterior Judecătoria Drobeta Turnu Severin luase o decizie similară.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.