Tribunalul Bucureşti a respins vineri solicitarea lui Eugen Teodorovici de a fi amânat Congresul PSD de sâmbătă, până când se rezolvă litigiul privind anularea unor decizii ale conducerii interimare ilegale a formaţiunii. Senatorul social-democrat poate face apel în termen de cinci zile de la pronunţarea instanţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Respinge cererea de ordonanţa preşedinţiala formulată de reclamantul Eugen Teodorovici, în contradictoriu cu pârâtul PSD, ca inadmisibilă. Cu apel în 5 zile de la pronunţare. Pronunţată azi, 21.08.2020 prin punerea soluţiei la dispozitţa părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, arată soluţia publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Eugen Teodorovici a adresat o cerere către Tribunalul Bucureşti în care solicită „luarea măsurii amânării lucrărilor Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat convocat pentru data de 22 august 2020, până la judecarea acţiunii civile ce se află pe rolul Tribunalului Bucureşti – secţia IV civilă, înrregistrată sub nr. 21113/3/2020 din data de 20.08.2020. Aprecizez că sunt întrunite cerinţele prevăzute de lege pentru promovarea acţiunii în procedura ordonanţei preşedinţiale”, potrivit unei postări pe Facebook a senatorului PSD.

Teodorovici precizează următoarele, în solicitare:„În favoarea subsemantului reclamant există aparenţa de drept, fiind singurul reprezentant legal ales legal şi statutar în Congresul PSD din 29 iunie 2919 – conform Hotărârii Congresului PSD nr. 3/2019 – înscrisă în Registurl partidelor politice la TMB – conform sentinţei civile nr. 54/DEC/P de la Tribunalul Bucureşti, secţia a VI-a civilă – pronunţată în dosarul 20322/3/2019. Prin prezenta vă solicit respectuos să ordonaţi măsuri provizorii în cazuri grabnice, pentru păstrarea unui drept care s-ar păgubi prin întârziere, pentru prevenirea unei pagube iminente şi care s-ar putea repara, cu menţiunea că data fixată pentru desfăşurarea Congresului extraordinar al PSD este 22 august 2020. Hotărârea instanţei va fi provizorie şi măsurile dispuse vor produce efecte până la soluţionarea litigiului asupra fondului. Subsemnatul reclamant vă solciit a dispune ca hotărârea pe care o veţi pronunţa să fie executorie de îndată, iar exexutarea să se facă fără somaţie şi fără trecerea unui termen”.

Congresul PSD va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00. Eugen Teodorovici şi Marcel Ciolacu candidează pentru şefia partidului. În 38 de centre teritoriale vor exista urne unde social-democraţii vor vota, secret, pe buletine de vot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.