Tribunalul Bucureşti a dispus încetarea procesului penal împotriva lui Claudiu Florică şi a lui Dinu Pescariu, inculpaţi pentru spălare de bani în dosarul Microsoft, invocând o eroare de procedură. Decizia nu este definitivă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În baza art. 396 alin.6 C.pr.pen. in referire la art. 16 alin.1 lit e C.pr.pen. încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului PESCARIUA DINU MIHAIL pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor prev. si ped. de art. 29 alin.1 lit. a si c din Legea 656/2002 cu aplic. art. 5 C.pen., pentru lipsa autorizarii prealabile de catre procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ. In baza art. 396 alin.6 C.pr.pen. in referire la art. 16 alin.1 lit e C.pr.pen. inceteaza procesul penal pornit impotriva inculpatului FLORICĂ CLAUDIU IONUŢ pentru savarsirea infractiunii de spalare a banilor prev. si ped. de art. 29 alin.1 lit. a din Legea 656/2002 cu aplic. art. 5 C.pen., pentru lipsa autorizarii prealabile de catre procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei minute", se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Oamenii de afaceri Dinu Pescariu şi Claudiu Florică au fost trimişi în judecată în 1 februarie 2018 de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru spălare de bani. Totodată, DNA anunţa atunci finalizarea dosarului Microsoft şi făcea bilanţul soluţiilor dispuse până în acel moment, respectiv clasarea clauzei faţă de şapte foşti miniştri - Daniel Funeriu, Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu, Dan Nica, Silvia Ţicău, Mihai Tănăsescu şi Şerban Mihăilescu.

Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, reprezentanţi ai societăţilor Profinet AG şi Slytehrin Marketing Ltd, au fost acuzaţi pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.