Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat, miercuri, propunerile ministrului Justiţiei de numire a trei procurori în funcţii de şefi de secţie în Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii Secţiei pentru procurori au dat aviz favorabil pentru Romulus Dan Varga, propus  pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din PICCJ.

De asemenea, au primit aviz favorabil generalul de brigada Gheorghe Cosneanu, pentru funcţia de procuror militar şef al Secţiei parchetelor militare din PICCJ, şi generalul locotenent Ion Alexandru, pentru funcţia de procuror militar şef adjunct al aceleiaşi secţii.

Propunerile pentru numirea în cele trei funcţii de conducere vacanţe din PICCJ au fost trimise Consiliului Superior al Magistraturii de ministrul justiţiei în 14 decembrie 2016, a precizat CSM.

Potrivit statutului judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, precum şi procurorii şefi de secţie sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.