Anchetatorii au reţinut trei persoane din gruparea care se ocupa cu traficul de persoane surdo-mute. Victimele erau racolate din zona Gării de Nord şi obligate să vândă diverse obiecte în trenuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DIICOT şi IGPR au anunţat, duminică, reţinerea a trei persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, şantaj în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale.

”Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi ameninţat şi agresat parte dintre persoanele vătămăte care au oferit date cu privire la activitatea infracţională. De asemenea, bănuiţii, în mod constant, ar fi exercitat violenţe psihologice (jigniri, ameniniţări, intimidare, urmărire şi supraveghere) pentru ca persoanele vătămate să accepte să lucreze în beneficiul grupului infracţional organizat, să nu îşi câştige existenţa pe cont propriu, să fie supuse şi să nu formuleze denunţuri către autorităţi”, au transmis sursele citate.

Potrivit acestora, pe parcursul activităţii infracţionale, membrii grupului ar fi crescut, în mod constant, pretenţiile financiare, solicitând sume din ce în ce mai mari de la persoanele vătămate, prin exercitarea de violenţe psihice şi/sau fizice.

În urma percheziţiilor domicilare efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe probe.

A fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra  a trei apartamente, situate în municipiul Bucureşti şi a mai multor conturi bancare, în lei şi euro.

În cursul acestei zile, 25 iunie, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile.  

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.