Trei consilieri din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad au fost puşi sub control judiciar de către procurorii DNA; fiind acuzaţi că au solicitat mită de la un fermier şi chiar au primit o primă tranşă din bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au început urmărirea penală şi au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile pe numele a trei consilieri din cadrul APIA Arad. Este vorba despre Nicolae Viorel Anghel, Vasile Budău - Iernilă şi Alin-Mihai Gligor, care sunt acuzaţi de luare de mită.
 
”În cursul lunii octombrie 2021, cu ocazia efectuării unui control pe teren, inculpaţii Anghel Nicolae Viorel, Budău-Iernilă şi Vasile, Gligor Alin-Mihai, în calităţile menţionate mai sus, i-ar fi cerut unui fermier (martor în cauză) suma de 3.000 de euro pentru a nu menţiona în raportul de control presupuse nereguli care ar fi atras restituirea, de către acesta din urmă, a sumelor încasate de la A.P.I.A., aferente campaniilor din anii 2019 şi 2020, şi l-ar fi împiedicat să încaseze suma aferentă campaniei din anul 2021. În contextul menţionat mai sus, la data de 09 noiembrie 2021,  inculpaţii Budău-Iernilă  Vasile şi Gligor Alin-Mihai ar fi primit o primă tranşă de bani (1.500 euro), restul fiind remişi de fermier în data de 11 noiembrie 2021 tuturor inculpaţilor, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al DNA.
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei trei trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care: să nu părăsească limita teritorială a ţării, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.
 
Celor trei inculpaţi li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.