Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că la minister s-a făcut o analiză a recomandărilor din raportul MCV, astfel încât să se vadă ”cum şi cât” se va pune în aplicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În spaţiul public se reia şi se discută în forme şi cu accente diferite modul în care România înţelege să pună în aplicare recomandările MCV. Noi am făcut la Ministerul Justiţiei o analiză şi considerente privind posibile soluţii de urmat în opera de legiferare, astfel încât, în limitele competenţelor de legiferare, în limitele exigenţelor constituţionale, să vedem cum şi cât punem în aplicare respectivele recomandări”, a declarat, luni, ministrul Justiţiei.

Acesta a anunţat că materialul, care va fi dezvoltat şi îmbunătăţit” va fi prezentat în cursul zilei de vineri.

”Noi avem la Ministerul Justiţiei un altfel de material pe care-l vom dezvolta, îl vom îmbunătăţi şi, cel mai probabil, în cursul zilei de vineri îl voi prezenta spre analiză şi decizie”, a mai spus Tudorel Toader.

Comisia Europeană a recomandat, în ultimul raport MCV, suspendarea imediată a punerii în aplicare a legilor justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare, suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire şi revocare aflate în curs care vizează procurori în funcţii-cheie, respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu funcţii de conducere, îngheţarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse Codului penal şi Codului de procedură penală şi relansarea procedurii de revizuire.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.