Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, în Secţia pentru procurori a CSM, unde procurorul-şef al DNA şi-a susţinut punctul de vedere privind raportul Inspecţiei Judiciare, că va propune ca Inspecţia Judiciară să se afle sub controlul Consiliului de Management Strategic, format şi coordonat de ministrul Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu voi decide eu, eu doar propun, dar cel mai curând probabil voi propune ca Inspecţia Judiciară să se afle sub controlul Consiliului de Management Strategic, Consiliu format şi coordonat de către ministrul Justiţiei, dar din care fac parte procurorul general al republicii, preşedintele Înaltei Curţi, preşedintele CSM”, a declarat minsitrul Justiţiei.

El spune că Inspecţia Judiciară nu va fi politizată în acest fel, ci îi va fi sporită independenţa şi autonomia.

„Cu vot deliberativ, egal, cei patru, care sunt membri acum ai Consiliului de Management Strategic, au vot egal, vor decide şi Inspecţia Judiciară nu va fi politizată, îi vom spori independenţa, autonomia”, a spus Tudorel Toader.

Una dintre modificările cel mai contestate din proiectul legilor Justiţiei a fost cea legată de trecerea Inspecţiei Judiciare de la Consiliul Superior al Magistraturii la Ministerul Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.