Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni, că premierul Viorica Dăncilă a semnat în faţa sa sesizarea către Curtea Constituţională privind refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, iar documentul va ajunge astăzi la CCR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tudorel Toader a declarat, după întâlnirea cu Viorica Dăncilă, că i-a prezentat acesteia proiectul de sesizare a Curţii Constituţionale, precum şi argumentele şi conţinutul acelui proiect.

”Domnia sa a fost de acord, l-a semnat în prezenţa mea. În cursul zilei de astăzi, sesizarea ajunge la Curtea Constituţională”, a declarat ministrul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, s-a întâlnit, luni, cu premierul Viorica Dăncilă pentru a stabili forma sesizării la Curtea Constituţională (CCR) a refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat miercuri decizia de sesizare a Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spunând că nu există niciun temei şi niciun conflict între Guvern şi preşedinte pentru sesizarea CCR. "Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă", a afirmat Iohannis. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.