Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat miercuri, la ieşirea de la discuţiile din CSM despre OUG pe justiţie, că vrea să transmită procurorilor un mesaj de stabilitate, evident, în condiţiile legii şi şi-a exprimat încrederea că Secţia pentru procurori va da interpretarea corectă către sistem.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vreau să transmit procurorilor un mesaj de stabilitate. Evident, în condiţiile legii. Am încredere că Secţia pentru procurori va da interpretarea corectă", a declarat ministrul Justiţiei la ieşirea de la discuţiile din CSM pentru clarificarea prevederilor din OUG pe justiţie privind menţinerea în funcţie a procurorilor din DNA, DIICO, Parchetul ICCJ şi din alte parchete.

Toader a precizat că legea trebuie respectată .

”Până la urmă, legea este lege şi trebuie respectată de toată lumea. Ştiţi deosebirile între o lege civilă şi o lege penală şi aceasta este o lege civilă. Avem în sistemul judiciar 2.700 de procirori în schrmă, 2500 efectiv. Procurorii pot fi împărţiţi în patru mari categorii: procurorii detaşaţi, procurorii care sunt delegaţi în cadrul Ministerului Public de la o unitate la alta şi respectă regulile delegării, avem o altă categorie care sunt numiţi pe bază de concurs şi alţii care sunt numiţi pe bază de interviu”, a declarat Tudorel Toader.

Secţia pentru procurori a CSM discută miercuri interpretarea articolului din OUG pe justiţie privind condiţiile pentru rămânerea în funcţie a procurorilor din Parchetul General, DNA şi DIICOT, precum şi din alte parchete. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.