Ministrul Justiţiei Tudorel Toader afirmă, după interviul pentru desemnarea şefului DIICOT, că actualul şef al instituţiei Daniel Horodniceanu, candidat pentur un al doilea mandat, a fost întrebat despre achitări, despre durata finalizării dosarelor şi despre limitele libertărţii de exprimare în cazul magistraţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Interviul a durat cate o oră pentru fiecare candidat. Au fost abordate probleme punctuale - spre exemplu- dnul Horodniceanu a fost întrebat, printre altele, despre: problema achitărilor ( cauze şi remedii), problema termenului rezonabil de finalizare a urmăririi penale ( în condiţiile în care de 11 ani un dosar nu este încă finalizat) sau despre limitele libertăţii de exprimare ale magistraţilor!", scrie Toader într-o postare pe Facebook.

El precizează care a fost componenţa Comisiei de interviu pentu selectarea viitorului procuror şef DIICOT: "A fost formata din 5 membri - subsemnatul şi cei patru secretari de stat de la Ministerul Justiţiei!".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ministrul reaminteşte că luni va fi inaliză procedura de selecţie la nivelul Ministerului Justiţiei.

Cei doi candidaţi care s-au înscris pentru postul de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Daniel Horodniceanu, actualul şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul Tribunalului Bacău – au susţinut vineri interviul pentru ocuparea acestei funcţii, la sediul Ministerului Justiţiei. Rezultatul va fi anunţat în 14 mai, în condiţiile în care mandatul lui Daniel Horodniceanu expiră în 19 mai.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.