Ministrul Justiţiei Tudorel Toader spune că nu consideră că există un conflict între el şi procurorul general Augustin Lăzăr, în legătură cu începerea procedurii de evaluare a acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din punctul meu de vedere, nu există niciun conflict. Din punctul meu de vedere, repet şi repet, intră în logica evaluării continue. Prin urmare, eu vă spuneam că nu mă antepronunţ şi nu vă pot spune dacă acele concluzii sunt pozitive sau negative. Personal, nu văd un conflict. Dacă dânsul vede şi a pus anumite accente, lăsaţi-l pe el să le dezvolte”, a declarat luni ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

Ministrul a subliniat că decizia de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr îi aparţine exclusive şi că nu a venit din senin. El a explicat că a observat, de-a lungul timpului, că Ministerul Public s-a îndepărtat ”de la rolul constituţional pe care îl are, de la rolul de garantare a drepturilor cetăţenilor”. Toader a mai spus că a anunţat de mult că va fi făcută o astfel de evaluare şi că nu poate spune că rezultatele vor fi pozitive sau negative.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, duminică, la RFI, că anunţul privind evaluarea sa a fost ”brusc” şi nu se aştepta, având în vedere că ministrul Justiţiei părea să-şi dorească o relaţie de comunicare ”armonioasă” cu Ministerul Public.

”Desigur că a fost un anunţ brusc, un anunţ care părea să fie oarecum împotriva cursului unei relaţii de comunicare, pe care ministrul Justiţiei dorea să o dezvolte cu noi şi aveam impresia că, în urma revocării procurorului-şef DNA, domnia sa dorea să arate că poate avea o conduită a unui ministru de Justiţie conform atribuţiilor pe care le are şi să aibă o relaţie armonioasă cu Ministerul Public”, a spus Augustin Lazăr.

Acesta a vorbit despre nevoia de a crea un ”carambol judiciar”.

”Dintr-odată, cineva, având o nevoie imperioasă să producă un carambol judiciar... Nevoia imperioasă este clară, de a subordona justiţia independentă, care se dovedeşte a fi imparţială în ceea ce face în aceste momente, de a subordona Ministerul Public, care se dovedeşte a fi imparţial în anchetele sensibile pe care le desfăşoară acum”, a mai spus Lazăr.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, sâmbătă, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.

Ulterior, Lazăr a spus că a luat act de declanşarea procedurii de evaluare şi a precizat că  tema protocoalelor ”este falsă”. El a susţinut că toate aspectele de interes privind tema protocoalelor au fost aduse la cunoştinţa Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului de Justiţie, iar săptămâna viitoare Ministerul Public va publica toată corespondenţa avută cu aceste instituţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.