Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a caracterizat-o miercuri seară, la Antena 3, pe procuroarea care îl anchetează pe fostul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, ca fiind "un exemplu de om integru şi profesionist", dedicat profesiei de magistrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Un exemplu de om integru şi profesionist este chiar procurorul Elena Iordache, pe care o cunosc şi care este un om de mare probitate morală şi de foarte bună pregătire profesională. Un om devotat, dedicat acestei profesii de magistrat, încât eu am deplină încredere în actele domniei sale”, a declarat Tudorel Toader, referindu-se la procuroarea care a instrumentat dosarul în care fostul şef al DNA Ploieşti este urmărit penal pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă..

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat marţi că dosarele vizându-i pe Vlad Cosma, Andreea Cosma şi Mircea Cosma şi instrumentate de DNA Ploieşti vor fi preluate de structura centrală a DNA, în contextul începerii urmăririi penale împotriva fostului şef al DNA Ploieşti Lucian Onea şi pentru a nu exista suspiciuni cu privire la imparţialitatea procurorilor care desfăşoară urmărirea penală în aceste cauze.

Secţia pentru procurori a CSM a decis, luni, suspendarea din funcţie a procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti, după ce Parchetul General a decis cercetarea acestora sub control judiciar pentru inducere în eroare a organelor judiciare şi complicitate la infracţiunea de represiune nedreaptă, fiind acuzaţi că l-ar fi constrâns pe fostul deputat Vlad Cosma să întocmească în fals o sesizare pe un alt nume şi liste cu alegători din Republica Moldova, din care să rezulte că oamenii ar fi primit bani drept "mită electorală”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.