Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a evitat luni să spună ce demersuri va face după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea în funcţia de procuror şef al DNA a Adinei Florea, pe care Toader a propus-o în urma celui de-al doilea concurs organizat pentru şefia Direcţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Întrebat luni, la ieşirea de la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, dacă după refuzul lui Klaus Iohannis de a o numi în funcţia de procuror şef al DNA pe Adina Florea va relua procedura, va face altă propunere sau va contesta la CCR decizia preşedintelui României, Tudorel Toader a evitat să dea un răspuns tranşant.

„Suntem în  perioada în care am primit refuzul preşedintelui şi examinăm cu mare atenţie” a spus ministrul Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins în 21 noiembrie numirea Adinei Florea la conducerea DNA. De asemenea, şeful statului a respins alte patru numiri pentru funcţii de conducere în Parchetul ICCJ şi la DIICOT. În toate cele cinci cazuri, preşedintele a considerat că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate. "Mă surprinde faptul că a terminat de citit şi de înţeles aşa de repede!", a declarat atunci ministrul Justiţiei Tudorel Toader.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.