Ministrul Justiţiei Tudorel Toader declară că în ministerul pe care îl conduce nu a existat şi nu există un proiect referitor la amnistierea sau graţierea unor fapte de corupţie, precizările fiind făcute în contextul în care Guvernul se reuneşte joi în şedinţă pentru a doua oară în această săptămână, de fiecare dată în spaţiul public apărând informaţii privind adoptarea unui astfel de proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La Ministerul Justiţiei nu a existat şi nu există nici în procedură de avizare şi nici în dezbatere un astfel de proiect", afirmă Toader.

Cabinetul Dăncilă se reuneşte din nou în şedinţă, joi, pentru a doua oară în această săptămână, pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie. Tot joi se încheie şi sesiunea extraordinară a Parlamentului, astfel că joi este ultima zi din această vară în care Guvernul mai poate emite ordonanţe de urgenţă.

Cele două şedinţe convocate de Guvern în această săptămână au loc pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie.
 
Joi se încheie şi sesiunea extraordinară a Parlamentului, astfel că doar astăzi Guvernul mai poate emite ordonanţe de urgenţă. Conform articolului 115 din Constituţie, "Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în 5 zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere. Dacă în termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizată nu se pronunţă asupra ordonanţei, aceasta este considerată adoptată şi se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea în procedură de urgenţă".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.