Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tánczos Barna, a anunţat, luni, că a propus ca îngroparea de deşeuri să devină infracţiune, precizând că este inadmisibil să colectezi deşeurile şi să apoi să nu cauţi o soluţie corectă de depozitare, ci să le îngropi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tánczos Barna a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, dacă abandonarea de deşeuri va deveni infracţiune. 
 
”Abandonarea de deşeuri, în funcţie de gravitatea faptei, pentru că îngroparea intenţionată va fi propusă sau cel puţin am propus noi să devină infracţiune pentru că este inadmisibil să colectezi deşeurile şi după aceea să nu cauţi o soluţie depozitare corectă, ci să îngropi. În foarte multe situaţii cercetarea penală poate să dureze ani de zile. Dacă pentru fapte relativ minore mergem pe sancţiune penală şi nu pe o sancţiune pecuniară mare, interesul unora va fi să stea ani de zile, poate se prescrie, poate nu se găsesc dovezi, poate în cercetarea penală cu un avocat bun scapă. De aceea, trebuie cântărite foarte bine aceste decizii. Multe fapte trebuie să rămână cu sancţiuni contravenţionale foarte mari. Şi cele grave într-adevăr să fie incriminate şi să fie pedepsite penal”, a explicat ministrul.
 
El a precizat că abandonarea unui sac de gunoi nu poate să fie o infracţiune, dar fapta respectivă trebuie sancţionată cu o amendă foarte mare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.