Un bărbat a fost trimis în judecată de către procurorii suceveni pentru cinci infracţiuni de ultraj, după ce a adresat injurii şi ameninţări poliţiştilor, în două situaţii în care aceştia fuseseră sesizaţi în legătură cu comportamentul său. Bărbatul respectiv a fost condamnat anterior pentru tentativă la omor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că a fost trimis în judecată, în stare de libertate un bărbat pentru comiterea a cinci infracţiuni de ultraj. Acesta este recidivist, el fiind condamnat anterior pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor. 
 
Procurorii au precizat că la data de 30 ianuarie 2021, în jurul orei 18:46, lucrătorii unei secţii de poliţie au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că o persoană se deplasează pe DN 2 cu un autoturism care are un mers sinuos. La faţa locului s-au deplasat doi poliţişti care au oprit maşina respectivă. 
 
“Cu ocazia opririi în trafic, inculpatul - conducătorul autoturismului, a încercat să se mute pe bancheta din spate, motiv pentru care autoturismul, în care se mai aflau două persoane, una dintre acestea fiind minoră, a început să se deplaseze în sens opus, cu spatele, intrând în coliziune uşoară cu autospeciala de poliţie. În momentul în care poliţiştii i-au solicitat să coboare din maşină, inculpatul a început să se manifeste recalcitrant, adresând poliţiştilor expresii jignitoare, astfel  că a fost scos din autoturism, încătuşat şi condus la sediul poliţiei pentru legitimare. În drum spre sediul postului de poliţie inculpatul a continuat să adreseze injurii şi expresii jignitoare organelor de poliţie, dar şi ameninţări cu acte de violenţă unuia dintre agenţii de poliţie”, se arată în comunicat.
 
Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a mai precizat că la data de 27 februarie 2021, acelaşi bărbat a mers într-un bar dintr-o localitate rurală a judeţului şi a consumat alcool.
 
Apoi, el a început să ameninţe alte persoane aflate în local şi chiar a avut o altercaţie cu una dintre acestea. Ulterior, el a fost luat cu maşina de un bărbat şi lăsat pe marginea unui drum, de unde a sunat la 112 şi a cerut sosirea unui echipaj medical deoarece nu se simte bine. 
 
“La scurt timp, în jurul orei 21:45, la faţa locului au ajuns patru lucrători de poliţie, care l-au identificat pe inculpat pe marginea şanţului, întins pe sol, prezentând excoriaţii la nivelul feţei şi cu sânge pe mâini. Deranjat de faptul că a solicitat asistenţă medicală şi înainte ca echipajul medical să ajungă la el au sosit lucrătorii de poliţie, inculpatul a început să adopte o atitudine agresivă faţă de aceştia, insultându-i, înjurându-i şi ameninţându-i cu acte de violenţă fizică, comportamentul recalcitrant al acestuia determinând imobilizarea sa prin încătuşare şi conducerea acestuia la sediul postului de poliţie. Atât în autospeciala de poliţie, cât şi la sediu, inculpatul a proferat în mod repetat expresii triviale la adresa poliţiştilor, dar şi ameninţări cu acte de violenţă”, a mai precizat sursa citată. 
 
Dosarul a fost trimis pentru judecare la Judecătoria Suceava.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.