Oficiali din cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Argeş au anunţat, joi, că nu vor ataca cu recurs o decizie a Tribunalului Argeş prin care instanţa a decis să menţină autorizaţia de construire aferentă reabilitării unui bulevard din municipiul Câmpulung. Procesul fusese intentat de Prefectură, care susţinea că autorizaţia ”a fost emisă cu încălcarea prevederilor legale”, demersul în instanţă fiind făcut anul trecut, cu doar două luni înainte de finalizarea lucrărilor de reabilitare a bulevardului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia de a nu ataca sentinţa Tribunalului Argeş, care a refuzat anularea autorizaţiei de construire pentru reabilitarea bulevardului Pardon din Câmpulung, a fost anunţată, joi, de către subprefectul judeţului Argeş Bogdan Minciunescu.

”Astăzi este ultima zi în care Instituţia Prefectului poate înainta recurs la sentinţa civilă a Tribunalului Argeş privind Bulevardul Pardon din municipiul Câmpulung Muscel. Vă informez că am decis să nu formulez recurs. Această decizie am luat-o în primul rând având în vedere interesul câmpulungenilor şi ţinând cont de motivarea instanţei care arată că interesul public este prioritar. (...) Cu toate acestea, în măsura în care domnul prefect consideră oportun să introducă recursul, are posibilitate să o facă în cursul zilei, semnând actele, aşa cum ar fi putut să o facă înainte să plece în concediu de odihnă, ştiind că în această perioadă este termen limită pentru recurs. În condiţiile în care domnul prefect, care a iniţiat acest demers în instanţă, a preferat să plece în concediu de odihnă, eu mi-am asumat această responsabilitate şi o fac cu tărie pentru binele câmpulungenilor şi cu credinţa că respect litera şi spiritul legii. Este convingerea mea sinceră că fac ceea ce trebuie”, a anunţat subprefectul de Argeş.

Acesta a făcut referire la motivarea judecătorilor care au respins anularea autorizaţiei de construire arătând că ”instanţa apreciază ca fiind pertinente şi apărările promovate cu referire la principiul proporţionalităţii, apreciind că, în raport de data emiterii actului şi faţă de data formulării prezentei cereri, la mai bine de doi ani de la emiterea sa, dat fiind şi împrejurarea că lucrările executate în baza acesteia sunt aproape de finalizare, măsura anulării autorizaţiei de construire nu ar fi nici pe departe o măsură oportună ci, din contră, o măsură total inadecvată, care ar fi de natură a afecta negativ interesul public, precum şi interesele particularilor care locuiesc sau desfăşoară activităţi comerciale în această zonă vizată de prezentele lucrări”.

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a reacţionat, într-o declaraţie pe Facebook.

”Ce am învăţat eu, de când am intrat în politică este că aceşti politicieni nu au cuvânt. Aşa că nu mă bazez, până la ora 16:30, ora la care se închide în instanţă, e foarte posibil să mai găsească un binevoitor să trimită prin poştă acest recurs. Recursul este scris, editat, în plic”, a anunţat Lasconi.

Ea susţine că, dacă sentinţa care permite continuarea lucrărilor nu va fi atacată, ”asta este o victorie a câmpulungenilor şi atât”.

”Am luat legătura cu constructorul. Ar putea să se apuce inclusiv de marţi, doar că această sentinţă va fi definitivă şi revocabilă de luni într-o săptămână”, a adăugat edilul.

Ea a precizat că îşi doreşte ca în două-trei luni lucrările să fie finalizate.

În una mai a anului trecut, Prefectura Argeş a atacat în contencios administrativ autorizaţia de construire care stă la baza lucrărilor de reparaţii la bulevardul central din municipiul Câmpulung. Demersul a fost făcut după ce controale ale Inspectoratului de Stat în Construcţii au arătat nereguli în eliberarea documentaţiei legale, care a avut loc în mandatul fostului primar. Lucrările la bulevard erau programate a fi finalizate în două luni.

În martie, instanţa de judecată a respins solicitarea Prefecturii, decizia de nefiind definitivă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.