Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat, în cadrul unei întâlniri cu vice-preşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, că intenţionează ca, în aprilie, cele trei proiecte de legi ale justiţiei puse în dezbatere publică să fie transmise Parlamentului. "Vom repara legile justiţiei. Acest proces va implica sistemul judiciar şi Parlamentul, în egală măsură. Procesul legislativ, în sine, trebuie să fie de calitate, caracterizat de dialog si asumare", a arătat Ion. La rândul său, Vera Jourova a precizat că "este important să vedem progrese sustenabile şi ireversibile înregistrate de România".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a avut, vineri, o întâlnire bilaterală, în sistem videoconferinţă, cu Vera Jourova, vice-preşedintele Comisiei Europene, discuţiile vizând aspecte privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi nou înfiinţatul Mecanism privind Statul de Drept.

"Ministrul Justiţiei a apreciat implicarea constantă a Comisiei Europene în procesul de reformă a justiţiei din România şi a precizat că îndeplinirea recomandărilor MCV reprezintă o prioritate a mandatului său. De asemenea, a subliniat importanţa instituirii, la nivelul Uniunii Europene, a Mecanismului privind Statul de Drept", se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei.

Conform sursei citate, oficialul european şi-a manifestat întreaga disponibilitate de cooperare cu autorităţile române, pentru a se asigura sustenabilitatea şi stabilitatea procesului de reformă a justiţiei din România. Progresele care se vor face în perioada următoare vor putea determina finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

"Este important să vedem progrese sustenabile şi ireversibile înregistrate de România. Succesul României înseamnă succesul Comisiei Europene şi al Uniunii, în ansamblu. Comisia este un susţinător al reformei justiţiei din România”, a declarat vice-preşedintele Jourova.

La rândul său, ministrul Justiţiei a exprimat intenţia de a finaliza şi a transmite Parlamentului, în cursul lunii aprilie 2021, cele trei proiecte de legi ale justiţiei, puse în dezbatere publică în septembrie 2020.

"Vom repara legile justiţiei. Acest proces va implica sistemul judiciar şi Parlamentul, în egală măsură. Procesul legislativ, în sine, trebuie să fie de calitate, caracterizat de dialog si asumare. Dorim să ne atingem obiectivele, dar nu în defavoarea calităţii. Proiectele vor fi transmise, spre consultare, Comisiei Europene, Comisiei de la Veneţia şi GRECO. Contăm în continuare pe sprijinul Comisiei Europene, care s-a dovedit a fi un partener de încredere”, a declarat ministrul Justiţiei, citat în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.