Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că există unii judecători şi procurori care îşi doresc obţinerea de noi imunităţi faţă de cele de care magistraţii beneficiază în prezent, imunităţi legate de punerea în mişcare a acţiunii penale sau trimiterea în judecată a unui magistrat. "Însă să condiţionezi obţinerea de imunităţi suplimentare de desfiinţarea SIIJ e o greşeală şi e un semnal foarte greşit pe care îl dă, în opinia mea, CSM-ul. (...) Mai vor unii dintre judecători sau procurori, unii spun nu majoritatea, alte imunităţi care ar însemna să stea punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un magistrat în pixul unui om, respectiv procurorul general, oricare ar fi el, şi trimiterea în judecată, la fel, în decizia unui grup restrâns de persoane, o secţie din cadrul CSM”, susţine ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Faptul că în discuţie, inclusiv în dezbaterea din cadrul CSM, s-a pus problema unor garanţii, însemnând acestea cerute de unii judecători şi procurori - nu foarte mulţi, în opinia mea – fiind superimunităţi, lucrul ăsta nu ar trebui să constituie un impediment pentru că putem rezolva problema SIIJ într-o primă variantă şi, dacă vorbim de garaţii suplimentare, putem discuta pe legile justiţiei care vor veni, la fel, în Parlament. Însă să condiţionezi obţinerea de imunităţi suplimentare de desfiinţarea SIIJ e o greşeală şi e un semnal foarte greşit pe care îl dă, în opinia mea, CSM-ul", a afirmat ministrul Justiţiei vineri seară, la TVR.
 
Stelian Ion a susţinut că imunităţile, inclusiv ale parlamentarilor, ar trebui înlăturate - "să fie păstrate doar imunităţile pentru votul acordat, pentru opiniile politice".
 
"În prezent, judecătorii beneficiază de o categorie de imunităţi: pentru percheziţii, pentru reţineri şi arestări. Mai vor unii dintre judecători sau procurori, unii spun, nu majoritatea, alte imunităţi care ar însemna să stea punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un magistrat în pixul unui om, respectiv procurorul general, oricare ar fi el, şi trimiterea în judecată, la fel, în decizia unui grup restrâns de persoane, o secţie din cadrul CSM”, a adăugat el.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.