Stelian Ion, avizat favorabil în comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru Ministerul Justiţiei, a declarat, chestionat dacă ia în calcul schimbarea actualilor procurori şefi, că va fi o prioritate numirea procurorului şef al DIICOT, pentru că nu poate fi lungit foarte mult interimatul. El a adăugat, întrebat dacă ia în considerare revocarea Gabrielei Scutea din funcţia de procuror general, că nu a luat în calcul această variantă. „Va fi făcută o analiză în situaţia în care vor exista solicitări în sensul acesta mai ales din partea magistraţilor”, a mai spus Ion.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Va fi o prioritate numirea procurorului şef DIICOT. După discuţia pe care o voi purta cu actualul procuror şef interimar vom stabili acest calendar, dar în orice caz nu putem lungi foarte mult această durată de interimat. Pe de altă parte, analiza respectivă, dacă avem sau nu în vedere revocarea, asta se va face foarte atent. Însă am spus deja în cadrul audierilor că nu voi abuza de funcţia de ministru pentru a interveni dur şi disproporţionat în activitatea procurorilor”, a afirmat Stelian Ion, întrebat miercuri la Parlament dacă are în plan schimbarea actualilor procurori şefi, aleşi de curând.

Chestionat dacă ia în calcul varianta revocării Gabrielei Scutea din funcţia de procuror general, Stelian Ion a răspuns: „Nu am luat în calcul varianta aceasta”.

„Va fi făcută o analiză în situaţia în care vor exista solicitări în sensul acesta mai ales din partea magistraţilor, pentru că eu cred că CSM trebuie să aibă un rol foarte important aici şi aştept din partea Consiliului Superior al Magistraturii o colaborare foarte bună pe viitor. Trebuie să am o discuţie (privind evaluarea acestor procurori – n.r.). Nu am semnale în acest sens”, a completat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.