Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, afirmă că, dacă asupra Inspecţiei Judiciare planează suspiciuni de control politic, ”nu poţi să ai aşteptări că sistemul judiciar se va face bine”. ”Inspectorul-şef este atotputernic, este un fel de Dumnezeu”, a afirmat, duminică, la Prima TV, Stelian Ion, precizând că a cerut, alături de alţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, revocarea inspectorului-şef al Inspecţiei Judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În momenul în care se pune în dreptul unei persoane care are o astfel de funcţie o îndoială, arătându-se clar că a fost o numire politică (...) acele semne de întrebare rămân şi fac rău Inspecţiei Judiciare, întregului sistem judiciar. Pentru că, dacă nu ai o Inspecţie Judiciară corectă şi aşezată pe baze foarte stabile şi sănătoase, dacă o ai aşezată pe baze politice, nu poţi să ai aşteptări că sistemul judiciar se va face bine”, a declarat, duminică, la Prima TV, Stelian Ion.

”Acele forţe politice care au numit la acel moment acel inspector-şef vor avea infuenţă în continuare şi îşi vor manifesta influenţa”, a adăugat ministrul Justiţiei.

Acesta afirmă că inspectorul-şef al Inspecţiei Judiciare este ”un fel de Dumnezeu”, la cum este acum făcută legislaţia.

”Legislaţia făcută de Iordache (Florin Iordache – fost ministru de Justiţie – n.r.) (...) permite Inspecţiei Judiciare să aleagă discreţionar inspectorii judiciari, să facă discreţionar aceste anchete, pe baza unor regulamente făcute de inspectorul-şef. Inspectorul-şef este atotputernic în Inspecţia Judiciară, este un fel de Dumnezeu, aşa a fost făcută legea”, a mai afirmat ministrul.

Întrebat de ce  Lucian Netejoru nu este schimbat tot prin Ordonanţă de Urgenă, aşa cum a şi fost numit, Stelian Ion a afirmat: ”Înseamnă să faci acelaşi abuz”.

Ministrul a precizat că este rolul Consiliului Superior al Magistraturii să-l revoca din funcţie.

”Am solicitat şi eu în mod expres aces lucru la CSM (...) CSM-ul îl poate revoca şi CSM-ul trebuie să aibă această discuţie cât de curând. Am discutat în CSM, am solicitat, nu doar eu, ci şi alţi membri”, a mai explicat Stelian Ion.

În 29 iunie, Stelian Ion, a anunţat că a solicitat Plenului CSM respingerea raportului de audit al Inspecţiei Judiciare în vederea revocării din funcţie a inspectorului-şef.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.