Ministrul Justiţiei Stelian Ion a afirmat vineri, în contextul explicaţiilor referitoare la clasarea Dosarului 10 august, că va solicita un control după ce a constatat că ”multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anului prin nişte mecanisme care trebuie elucidate şi îndepărtate” şi a remarcat că ”după anumite soluţii în anumite dosare, s-a ieşit subit la pensie de către unii magistraţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu pot interveni pe dosare şi pe soluţii din anumite dosare concrete. Dar am observat de-a lungul timpului, şi voi face o solicitare pentru a face un control, am observat că multe dosare s-au împotmolit de-a lungul anului prin nişte mecanisme care trebuie elucidate şi îndepărtate, printr-un gen de declinări de competenţe, prin smulgerea dosarului de la o direcţie a parchetelor. Lucrul acesta nu este de bun augur. Pe aceste chestiuni voi solicita să facem un control şi să vedem ce remedii legislative putem propune. E important să nu existe portiţe ca un dosar să fie smuls dintr-o parte în alta printr-un fel de articifiu”, a susţinut Stelian ion.
 
El a mai explicat, referindu-se la clasarea dosarului 10 august, că ministrul Justiţiei mai poate face sesizări către Inspecţia Judiciară, dar o decizie în acest sens va fi luată după prezentarea motivării, precizând că acum nu sunt elemente care să conducă la o asemenea decizie.
În acest context, ministrul a continuat: ”E important să vedem şi alte lucruri întâmplate de-a lungul timpului. După anumite soluţii în anumite dosare, s-a ieşit subit la pensie de către unii magistraţi”, a afirmat Stelian Ion.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.