Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a afirmat că reproşul pe care i l-a făcut premierul Florin Cîţu că nu a desfiinţat Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), este unul necuvenit şi nemeritat, precizând că dacă nici el nu a făcut aceste eforturi, atunci nu ştie cine le-a făcut într-adevăr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Stelian Ion a fost întrebat joi, cu privire la faptul că i s-a reproşat că nu a desfiinţat SIIJ. 
“E un reproş total necuvenit, nemeritat, dacă nici eu nu am făcut eforturi pentru desfiinţarea Secţiei Speciale mă întreb cine le-a făcut într-adevăr. Eforturile acestea nu se fac doar din vorbe, am trimis proiectul, el a fost validat inclusiv de Comisia de la Veneţia, acum se caută tot felul de motive să mai adăugăm alte elemente noi în discuţie, să mai complicăm lucrurile, lucrurile sunt simple. Vrem să respectăm programul de guvernare sau nu vrem. Aşteaptă partenerii noştri europeni un semnal că lucrurile intră pe făgaşul normal. Au intrat pe făgaşul normal în momentul în care s-a format coaliţia, în momentul în care s-a creat programul de guvernare şi lucrurile acestea au fost foarte clar trecute acolo, cu subiect şi predicat, nu cu nuanţe, nu cu virgule, nu cu trecem dosarele la Parchetul General. S-a vorbit în programul de guvernare de refacerea competenţelor DNA, aşa încât nouă nu ne revenea decât singurul rol de a respecta acel program de guvernare”, a afirmat Stelian Ion.
Întrebat dacă partenerii din coaliţie nu au vrut să respecte programul de guvernare, el a răspuns: “În privinţa colegilor din UDMR, lucrul acesta este evident, nu doar că nu vor să respecte, vor să-l încalce flagrant când spun că toate dosarele trebuie trimise la o unitate unică de Parchet, la Parchetul General şi niciun dosar să nu ajungă la DNA. Asta încalcă în mod flagrant programul de guvernare şi lucrul ăsta poţi să îl renegociezi, dar în urma unui vot în Parlament. Programul de guvernare a fost votat în Parlament”.
Odată cu anunţul privind  revocarea lui Stelian Ion de la Justiţie, prim-ministrul Florin Cîţu a susţinut că acesta nu a dus la bun sfârşit proiecte, iar acţiunile sale nu au dus la desfiinţarea SIIJ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.