Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat, luni, că a fost desemnată o persoană de legătură pentru Italia, care va ajuta România în cooperarea cu autorităţile italiene în privinţa persoanelor condamnate definitiv în ţara noastră şi care se află pe teritoriul italian, precizând că semnalele în acest sens încep să fie unele pozitive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Stelian Ion a declarat, într-o conferinţă de presă, că va avea o discuţie şi cu ministrul italian al Justiţiei pe această chestiune.
 
"Mă pot referi la chestiuni de ordin general pe care le face ministrul Justiţiei şi le-a făcut Ministerul Justiţiei în ultima perioadă legate de aducerea fugarilor, să spun aşa. Am selectat în funcţia de magistrat de legătură pentru Italia, avem o persoană desemnată în această funcţie de magistrat de legătură, care ne va ajuta foarte mult în cooperarea cu autorităţile italiene şi semnalele venite din acea parte, din punctul meu de vedere, încep să fie unele pozitive. Voi avea discuţia şi cu omologul italian, magistratul de legătură îşi va începe treaba şi ne va ajuta foarte mult în aceste proceduri. În rest, pe chestiuni care ţin mai ales de proceduri în stadiu incipient nu este potrivit să fac menţiuni acum. În momentul în care vom avea rezultate şi vom aduce acei fugari, veţi vedea lucrul ăsta. Cert este că Ministerul Justiţiei îşi face treaba foarte bine pe acest palier, primesc informări săptămânale şi demersurile sunt în forţăm să spun aşa”, a afirmat ministrul Justiţiei. 
 
El a precizat că lipsa unui tratat de extrădare nu împiedică aducerea în România a unor fugari. 
 
"Există posibilitatea şi în această situaţie, pe bază de reciprocitate, să fie aduse în ţară acele persoane şi aceste lucruri sunt în desfăşurare şi în prezent, nu cu toate ţările avem toate de extrădare. Salut iniţiativa şi a Ministerului Afacerilor Externe de a încheia mai multe astfel de tratate de extrădare, urmează să fie încheiate aceste tratat de extrădare în perioada următoare, însă lipsa unui tratat de extrădare nu împiedică aducerea în ţară a acestor persoane”, a explicat Stelian Ion.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.