Un bărbat care a condus băut şi a circulat, într-o localitate din judeţul Sibiu, cu viteza de 112 kilometri pe oră a fost trimis în judecată de procurorii sibieni după ce le-a oferit poliţiştilor care l-au oprit în trafic 200 de euro ca mită pentru a nu fi sancţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Mihaela Ruginosu, a anunţat, joi, că procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus trimiterea în judecată în stare de control judiciar a unui bărbat de 29 de ani, născut şi domiciliat în judeţul Mureş, cu reşedinţa în municipiul Mediaş, judeţul Sibiu, pentru dare de mită şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

”La data de 10.09.2023, doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu - Poliţia Municipiului Mediaş, Biroul Rutier şi Biroul Ordine Publică, au oprit în trafic un autoturism care a efectuat o manevră de depăşire cu încălcarea marcajului longitudinal continuu şi care se deplasa cu o viteza de 112 km/h în localitate, fapte ce impuneau dispunerea sancţiunii complementare de suspendare a dreptului de a conduce”, arată procurorii.

Şoferul le-a dat poliţiştilor suma de 200 de euro pentru ca aceştia să nu dispună măsurile legale pentru faptele constatate. Momentul a fost înregistrat cu dispozitivul tip body-cam din dotarea unuia dintre membrii echipajului.

Conform sursei citate, cei doi poliţişti au respins primirea sumei de bani şi au sesizat fapta Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, iar lucrătorii de poliţie judiciară, sub coordonarea procurorului, au surprins în flagrant darea de mită.

Ulterior, agenţii de poliţie l-au testat pe şofer cu aparatul etilotest şi au constatat că a consumat băuturi alcoolice, fiind înregistrată o valoare de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.