Instanţa supremă a decis definitiv că senatorul PSD Cornel Cristian Resmeriţă a fost în conflict de interese administrativ, în 2009, când şi-a angajat fratele în funcţia de consilier la biroul lui parlamentar din Vulcan, judeţul Hunedoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut astfel decizia din 15 mai 2015 a Curţii de Apel Alba-Iulia, care i-a respins lui Cornel Cristian Resmeriţă cererea de anulare a raportului Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a stabilit că parlamentarul a fost în conflict de interese de natură administrativă.

Decizia luată în 8 martie de instanţa supremă este definitivă, astfel că Resmeriţă nu mai poate exercita o funcţie sau o demnitate publică.

În ianuarie 2015, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţa că Resmeriţă, atunci deputat PSD, a fost în conflictul de interese în materie administrativă, pentru că, în 2009, a încheiat un contract cu fratele sau, Lucian Marius Resmeriţă, prin care acesta a fost angajat în funcţia de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara. Lucian Marius Resmeriţă a obţinut, în perioada în care a fost angajat la biroul parlamentar al fratelui sau, respectiv din ianuarie 2009 până în aprilie 2012, suma de 56.876 de lei.

Tot atunci, Agenţia Naţională de Integritate a cerut Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să facă verificări în cazul lui Resmeriţă, pentru conflict de interese.

Cornel Cristian Resmeriţă este deputat din 2008, din partea Partidului Social Democrat, iar din decembrie 2016 a fost ales senator din partea aceluiaşi partid.

Potrivit prevederilor legale, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercită o funcţie sau o demnitate publică pe o perioada de trei ani de la dată eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupă aceeaşi funcţie pe o perioada de trei ani de la încetarea mandatului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.