Şeful Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), procurorul Gheorghe Popovici, este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară pentru că ar fi comunicat unei părţi dintr-un dosar, contrar adevărului, că nu a fost supravegheată tehnic. Inspecţia Judiciară îl acuză de ”exercitarea funcţiei cu rea credinţă sau gravă neglijenţă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Popovici Gheorghe-procuror delegat şef Secţie de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Structura Centrală pentru «exercitarea funcţiei cu rea credinţă sau gravă neglijenţă», constând în aceea că, în calitatea sa anterior menţionată şi cu încălcarea prevederilor art. 145 din Codul de procedură penală şi a considerentelor Deciziei Curţii Constituţionale a României nr. 244 din 6 aprilie 2017, a semnat adresele prin care se comunica unei părţi dintr-o cauză penală instrumentată de Direcţia Naţională Anticorupţie, contrar adevărului, că faţă de aceasta nu au fost dispuse măsuri de supraveghere tehnică”, a anunţat, vineri, Inspecţia Judiciară, printr-un comunicat.

Potrivit documentului, acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea procurorului în cauză.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.