Inspectorul general al Inspectoratului General de Aviaţie, Cătălin Paul Dache, şi alţi şefi din cadrul instituţiei sunt urmăriţi penal de DNA pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracţiune, în legătură cu plata unor lucrări de reparaţii sau mentenanţă pentru aeronave, care nu ar fi fost realizate sau erau făcute necorespunzător. Prejudiciul produs IGAv depăşeşte 23 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspecţii: Cătălin Paul Dache, general de flotilă aeriană, inspector general al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I), pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, Andrei Bădulescu, locotenent-comandor, şef al Serviciului Dezvoltare, Reglementări Tehnice şi Coordonare Mentenanţă Aeronave din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, Florin Vasile, comandor(r), adjunct al inspectorului general şi inginer-şef al Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, Mihai Popa, director tehnic al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, George Costin Barbu, director general al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, şi o persoană fizică, reprezentant al unei societăţi comerciale, toţi pentru complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

”În perioada 2019-2023, în contextul executării unor contracte de reparaţii/mentenanţă pentru aeronavele Piper Pa-42 Cheyenne III A şi Cessna C-560 Citation V, încheiate de Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I. cu o asociere formată din Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă şi o societate al cărui reprezentant este cercetat în prezenta cauză, suspectul Dache Cătălin Paul, în calitatea menţionată mai sus, ar fi aprobat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, documentaţia necesară efectuării plăţilor pentru lucrările menţionate mai sus, cunoscând că acestea nu au fost recepţionate, executate sau au fost executate necorespunzător. În demersurile sale, suspectul Dache Cătălin Paul ar fi beneficiat şi de ajutorul celorlalte persoane cercetate în cauză, care ar fi întocmit şi aprobat diverse documente necesare efectuării plăţilor pentru lucrările amintite”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis joi.

În acest context, ar fi fost produs Inspectoratului General de Aviaţie un prejudiciu în sumă totală de 23.199.049 de lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru asocierea respectivă.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Celor şase suspecţi li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.