Şeful Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore, pentru luare de mită, în formă continuată, el fiind acuzat că a primit diferite sume de bani pentru a nu face verificări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat că Ioan Borş, comisar-şef al Comisariatului judeţean Bistriţa-Năsăud din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
“În perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, inculpatul Borş Ioan, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi ar fi primit de la mai multe persoane, diferite sume de bani, necuantificate până în prezent, şi alte foloase necuvenite, în legătură cu exercitare atribuţiilor sale de serviciu specifice privind efectuarea unor controale de mediu, în contextul implementării unor proiecte private în agricultură.
Foloasele respective ar fi fost pretinse şi primite de inculpat în sediul instituţiei pe care o conducea, sub pretextul că vor fi remise mai departe către subalternii săi pentru ca aceştia să nu se mai deplaseze în teren în vederea efectuării controalelor de mediu asupra obiectivelor”, au precizat procurorii. 
Ioan Borş urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.