Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi, că anchetatorii nu pot duce la bun sfârşit activitatea de combatere a criminalităţii organizate fără structurile specializate în culegerea şi prelucrarea informaţiilor, precizând că nu trebuie să existe complexe şi emoţii în a vorbi despre aceste structuri şi că este necesar să existe o supraveghere "a posteriori" a informaţiilor transmise de serviciile de informaţii către Ministerul Public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu referire la discuţiile publice din ultimele zile privind colaborarea dintre serviciile de informaţii şi anchetatori, şeful DIICOT a arătat că schimbul de informaţii este necesar pentru derularea anchetelor.

"Cooperarea interinstituţională este cea mai importantă. Nu putem duce la bun sfârşit activitatea pe care legea ne impune să o avem. Eu cred că nu ne putem duce la bun sfârşit activitatea de combatatere a criminalităţii organizate nici fără structurile specializate în culegerea şi prelucrarea informaţiilor. Pentru că un produs bun de intelligence poate în cele din urmă să creeze o anchetă penală foarte bună”, a spus Daniel Horodniceanu, după bilanţul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În ceea ce priveşte analiza naţională de riscuri şi ameninţări, Horodniceanu a spus că sunt foarte importante cursurile de intelligence, pe această analiză putându-se crea strategia naţională de combatere a criminalităţii organizate.

"Nu trebuie să avem complexe în a vorbi despre serviciile de culegere de informaţii, nu trebuie să avem emoţii. Trebuie doar să avem o supraveghere foarte bună a posteriori a tot ceea ce înseamnă informaţiile transmise de către serviciile de informaţii către structurile Ministerului Public”, a adăugat Horodniceanu

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.