Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat încălcarea independenţei procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin afirmaţiile liderului USR, Cătălin Drulă, care a susţinut că dosarul care îi vizează pe foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă este ”cel mai mare malpraxis judiciar”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila încălcare a independenţei procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în raport cu afirmaţiile formulate de liderii unui partid politic cu privire la instrumentarea unui dosar penal de către parchetul anticorupţie, în cadrul căruia s-a impus formularea unor solicitări de ridicare a imunităţii faţă de foşti membri ai Guvernului României”, arată reprezentanţii CSM, într-un comunicat de presă.

Marţi, Secţia pentru procurori, în unanimitate, a constatat încălcarea independenţei procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în raport cu afirmaţiile formulate, în sensul că dosarul instrumentat de DNA este "cel mai mare malpraxis judiciar", fiind ”un atac politic” al procurorilor anticorupţie.

”Secţia pentru procurori, respectând dreptul la opinie al fiecărui cetăţean, reiterează în mod categoric că activitatea de urmărire penală se desfăşoară numai de către organele abilitate în drept, în cadrul legal incident, precum şi cu respectarea independenţei procurorilor în privinţa soluţiilor adoptate în cauzele penale pe care le soluţionează şi a separaţiei puterilor în stat”, scrie în comunicat.

Reacţia vine în urma unor afirmaţii ale liderului USR, Cătălin Drulă.

”Nu se potriveşte nimic în această poveste. E cel mai mare malpraxis judiciar pe care l-am văzut de când sunt în politică. E un dosar… nu înţeleg de unde vine, despre unele dintre ele a scris şi presa. Înţeleg că dl procuror de acolo are convingeri antivacciniste”, a susţinut Drulă, luni, la B1 Tv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.