Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, marţi, propunerile DNA de prelungire a delegărilor în funcţiile de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi procuror şef al Secţiei judiciare penale, având în vedere că a intrat în vigoare OUG 7, care interzice delegările în funcţii de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de preşedintele României. "Ca efect al acestei măsuri, funcţiile se vor vacanta pe o perioadă a cărei durată nu poate fi anticipată, cu consecinţe asupra exercitării atribuţiilor specifice, dintre care menţionăm doar pe cea privind verificarea legalităţii şi temeiniciei rechizitoriilor", arată CSM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secţia pentru procurori a decis, în şedinţa de marţi, respingerea propunerilor formulate de D.N.A. de prelungire a delegărilor în două funcţii de conducere din cadrul acestei structuri, respectiv aceea de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi de procuror şef al Secţiei judiciare penale.

La adoptarea acestei hotărâri s-a avut în vedere intrarea în vigoare a prevederilor O.U.G. nr. 7/2019 care interzic delegările în funcţii de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de Preşedintele României.

"Ca efect al acestei măsuri, funcţiile se vor vacanta pe o perioadă a cărei durată nu poate fi anticipată, cu consecinţe asupra exercitării atribuţiilor specifice, dintre care menţionăm doar pe cea privind verificarea legalităţii şi temeiniciei rechizitoriilor. Secţia de procurori atrage atenţia încă o dată asupra efectelor O.U.G. nr. 7/2019 asupra activităţii Ministerului Public, reiterând în acest context necesitatea abrogării tuturor prevederilor din actul normativ menţionat, care sunt de natură să afecteze această activitate", arată CSM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.