Ministerul Justiţiei este pregătit să sprijine pe deplin eforturile autorităţilor de la Chişinău în lupta împotriva corupţiei, inclusiv prin mecanisme de prevenţie, şi în promovarea standardelor de integritate, a afirmat secretarul de stat din MJ George Cătălin Şerban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, secretarul de stat George Cătălin Şerban a participat, luni, la Chişinău, la lucrările Grupului de lucru anticorupţie al Platformei de sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Platform Support), în cadrul cărora au fost analizate nevoile urgente ale autorităţilor din Republica Moldova care conduc lupta împotriva corupţiei şi au fost identificate soluţii de asistenţă care să corespundă acestor nevoi.

”Cunoaştem priorităţile autorităţilor de la Chişinău şi vedem că înaintează pe calea consolidării legalităţii în societatea moldavă şi a protejării fondurilor publice, elemente esenţiale ale integrării în Uniunea Europeană. Ministerul Justiţiei este pregătit să sprijine pe deplin eforturile autorităţilor de la Chişinău în lupta împotriva corupţiei, inclusiv prin mecanisme de prevenţie, şi în promovarea standardelor de integritate. Suntem preocupaţi de creşterea eficienţei lucrărilor acestui format de lucru şi contăm pe sprijinul partenerilor noştri strategici – UK, UE şi SUA, al Ambasadei României la Chişinău şi al Ministerului român al Afacerilor Externe, cu care am stabilit relaţii excelente de cooperare în beneficiul Republicii Moldova şi al cetăţenilor săi”, a declarat secretarul de stat din Ministerul român al Justiţiei George Cătălin Şerban.

Concluziile grupului de lucru vor fi prezentate la cea de-a treia conferinţă a Platformei de Sprijin pentru Moldova, care va avea loc la Paris, în 21 noiembrie.

Potrivit sursei citate, în 5 aprilie 2022, Germania, Franţa şi România au co-organizat, la Berlin, Conferinţa internaţională de sprijin pentru Republica Moldova, la care au participat 47 de state, organizaţii internaţionale şi instituţii financiare. Programul Conferinţei a cuprins o reuniune a miniştrilor afacerilor externe, precum şi desfăşurarea a cinci mese rotunde, având ca tematică (1) refugiaţii, (2) energia, (3) managementul frontierelor, (4) combaterea corupţiei şi (5) situaţia financiară şi economică.

România, prin Ministerul Justiţiei, a asigurat, alături de Marea Britanie, co-lead-ul mesei rotunde „Combaterea corupţiei ca prioritate pentru agenda de reformă a Republicii Moldova”. La finalul lucrărilor, s-a decis organizarea la Chişinău a unui Grup de lucru pe problematica anticorupţiei, condus de Guvernul Republicii Moldova şi coordonat de Ambasadele României şi Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din această ţară. S-a convenit ca Grupul de lucru să fie deschis tuturor statelor, organizaţiilor internaţionale şi instituţiilor financiare internaţionale. Acesta acţionează ca o platformă pentru definirea domeniilor prioritare, mobilizarea resurselor internaţionale, asigurarea coordonării activităţii în conformitate cu obiectivele stabilite şi monitorizează progresele înregistrate, a menţionat MJ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.