Procurorii DNA au pus sechestru, miercuri, pe o parte din averea lui Gabriel Oprea şi a fiului său, Gabriel Oprea Junior, în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, au declarat surse judiciare, pentru News.ro. Atât fostul vicepremier, cât şi fiul său au fost audiaţi, miercuri, la sediul DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DNA a instituit sechestru pe o parte din averea lui Gabriel Oprea şi a fiului său în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, au declarat, pentru News.ro, surse judiciare, fără a putea preciza cuantumul.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a fost prezent, miercuri, timp de o oră la sediul DNA. Fiul său, Gabriel Oprea Junior, a stat doar 20 de minute de vorbă cu procurorii.

Potrivit unor surse judiciare, lui Gabriel Oprea i s-au adus la cunoştinţă probele din dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Fostul ministru de Interne a mai fost la DNA şi în 17 octombrie, când a fost citat pentru a fi pus sub acuzare după ce preşedintele Klaus Iohannis a avizat urmărirea penală în cazul său.

Potrivit DNA, în seara de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.00, agentul de poliţie Bogdan-Cosmin Gigină, care făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a decedat.

"În ceea ce priveşte cauza accidentului de circulaţie constând în viteza de deplasare (84 de km/h) şi neadaptarea acesteia la condiţiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmăririi penale rezultă indicii rezonabile că această cauză a fost determinată de către ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilită în mod implicit de către ministrul de interne prin comunicarea destinaţiei şi a momentului precis la care acesta trebuia să ajungă la destinaţie. De altfel, acesta era singurul în măsură să solicite mărirea vitezei de deplasare dincolo de depăşirea limitei de siguranţă", susţin anchetatorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.