Deputatul Sebastian Ghiţă spune că are interdicţia de a mai face declaraţii publice cu privire la cel de-al patrulea dosar în care este cercetat de către procurorii DNA pentru dare de mită, şantaj, folosire de informaţii nedestinate publicităţii sau cumpărare de influenţă, adăugând că se simte "interzis".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sebastian Ghiţă a declarat, joi după-amiază, la ieşirea de la DNA Ploieşti, că procurorii i-au interzis să mai vorbească public despre dosarul în care este cercetat alături de mai mulţi magistraţi şi poliţişti cu funcţii înalte din judeţul Prahova.

"Începând de astăzi, conform ordonanţei domnilor procurori, nu am voie să dau nicio declaraţie despre niciun element din acest dosar. De aceea, cu părere de rău, vreau să-mi daţi voie să vă văduvesc de orice informaţie din acest dosar", a spus Ghiţă.

Întrebat dacă este adevărat că un coleg de-al său deputat l-ar fi reclamat pentru că l-ar fi şantajat să voteze în Parlament împotriva încuviinţării reţinerii şi arestării prevenitve, Ghiţă a răspuns: "Orice informaţie din dosar îmi este interzis să vă ofer".

"În mod expres domnul procuror mi-a spus că este dreptul dânsului prin lege să interzică unui cetăţean să se refere în faţa presei, în faţa colegilor, în faţa oricuri altcuiva la acest subiect şi singurul lucru pe care mi-a dat voie să-l fac este să vă spun că nu am voie să mă refer la acest subiect", a mai spus Ghiţă, iar întrebat cum se simte, el a răspuns: "Interzis".

Sebastian Ghiţă  a fost chemat la DNA Ploieşti, joi, pentru a fi anunţat că procurorii au dispus în privinţa sa măsura controlului judiciar pe cauţiune, în valoare de 13 milioane de euro reprezentând aproximativ zece la sută din valoarea averii acestuia, estimată la 130 de milioane de euro.

Măsura a fost luată la o zi după ce Camera Deputaţilor a respins în plen solicitarea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a acestuia.

Deputatul Sebastian Ghiţă a venit, joi după-amiază, la sediul DNA Ploieşti, el spunând că a fost ”convocat” de către procurori şi că nu ştie ce vor să facă aceştia.

Miercuri, plenul Camerei Deputaţilor a respins, prin vot secret cu bile, cererile DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Sebastian Ghiţă, făcute pentru cel de-al patrulea dosar penal deschis împotriva acestuia pentru dare de mită, şantaj, folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii sau cumpărare de influenţă.

În acest dosar, sunt implicaţi mai mulţi politicieni, poliţişti şi procurori din judeţul Prahova, fiind cercetaţi în stare de arest preventiv procurorul Liviu Tudose, adjunctul şefului Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, procurorul Aurelian Mihăilă, fostul adjunct al aceluiaşi parchet, Constantin Ispas, fostul şef al DGA Prahova şi Viorel Dosarul, fostul şef al Poliţiei Prahova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.