Şapte persoane care au vândut droguri în judeţele Galaţi, Vrancea şi Brăila au fost arestate preventiv, iar mama unuia dintre traficanţi, care îl ajuta la vânzarea substanţelor etnobotanice atunci când acesta era internat într-un spital de psihiatrie a fost plasată în arest la domiciliu. Procurorii DIICOT Vrancea au găsit, în urma percheziţiilor făcute în locuinţele traficanţilor, un kilogram de substanţe cu efect psihoactiv, haşiş şi ţigarete care conţineau droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Vrancea i-au reţinut, în urma unor percheziţii, pe Toma Nicuşor Ciulin, Elisabeta Ciulin, Octavian Voicu, Adrian Constantin Seranfir, Neculai Apostol, Tudor Cristian Feraru, Ionuţ Cosmin Lescae şi Liviu Manole, pentru constiuirea unui grup infracţional organizat,  trafic de droguri de risc şi de substanţe cu efecte psihoactive.

Tribunalul Vrancea a admis cererea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a şapte dintre inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile, în cazul Elisabetei Ciulin fiind luată măsura arestului la domiciliu.

Anchetatorii au ridicat de la locuinţele suspecţilor, în urma percheziţiilor, 5.000 de lei şi 300 de euro, un kilogram de substanţe cu efect psihoactiv, 0,82 de grame de haşis, ţigarete care conţineau droguri, confecţionate artizanal, un grinder şi un mini-cântar electronic, telefoane mobile, laptopuri şi tablete.

Procurorii au probe că, începând din 2015, Toma Nicuşor Ciulin a procurat, transporat, a depozitat şi a vândut în judeţul Vrancea substanţe cu efect psihoactiv, a consumat şi a vândut droguri.

În perioada în care Toma Ciulin era internat într-un spital de psihiatrie, acesta era ajutat de mama sa, Elisabeta Ciulin, care a vândut în locul lui substanţe etnobotanice mai multor consumatori, cu suma de 15-20 de lei pliculeţul, a precizat DIICOT.

Toma Ciulin se aproviziona cu droguri de la două grupuri infracţionale, unul constituit din Adrian Constantin Seranfir, zis „Ciungu”, Neculai Apostol, zis „Cobra” şi Tudor Cristian Feraru, iar celălalt, fără legătură cu primul, constituit din Ionuţ Cosmin Lescae, Liviu Manole şi Ionela Oana Neamţu, care procurau, deţineau, ambalau, transportau, distribuiau şi vindeau produse etnobotanice către mai mulţi consumatori din judeţele Galaţi, Vrancea şi Brăila.

Adrian Constantin Seranfir, liderul unuia dintre cele două grupuri, a coordonat activitatea infracţională în timp ce se afla în arest la domiciliu, măsură care fusese luată într-un dosar în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Galaţi pentru infracţiuni similare.

"Inculpatul Seranfir Adrian Constantin, în calitate de lider al grupului infracţional organizat, a desfăşurat activităţi de producere, ambalare, transport, deţinere, comercializare de substanţe psihoactive, aceste activităţi realizându-se prin intermediul celorlalţi doi inculpaţi Apostol Neculai şi Feraru Tudor-Cristian, toţi trei având scopul de a comercializa substanţe etnobotanice cu sume cuprinse între 10-15 lei gramul în scopul obţinerii de venituri”, susţin procurorii DIICOT.

Percheziţiile au fost făcute de procurori împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, cu sprijinul poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Galati şi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, precum şi al jandarmilor. Ancheta a fost făcută cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.