Doi reprezentanţi ai unei firme care a încheiat cu Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti un contract pentru livrarea de uniforme şi echipamente de protecţie au fost trimişi în judecată de DNA, alături de un expert contabil şi de societatea respectivă, întrucât doar o parte din bunuri au fost livrate instituţiei, deşi plata s-a făcut integral. Prejudiciul depăşeşte 540.000 de lei. În acelaşi dosar, un reprezentant al Poliţiei Locale a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor L.E.C., la data faptelor asociat al SC Viper Concept SRL, pentru complicitate la participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, I.C., la data faptelor reprezentant al SC Viper Concept SRL, pentru complicitate la participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, complicitate la fals intelectual, A.M., la data faptelor expert contabil şi consultant fiscal în cadrul unei societăţi comerciale, pentru complicitate la participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals în înscrisuri sub semnătură privată, SC Viper Concept SRL, pentru complicitate la participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la fals intelectual, a anunţat, joi, DNA.

Anterior, în acest dosar, procurorii anticorupţie au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul Ovidiu Gabriel Iordan, coordonator al Compartimentului Administrativ din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 Bucureşti, pentru participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, fals intelectual (2 fapte) şi uz de fals (2 fapte).

”În prezenţa avocatului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina lui, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei şi interzicerea unor drepturi”, a arătat DNA.

Procurii au transmis că în acest dosar s-au făcut cercetări în legătură cu modalitatea în care s-a derulat un contract încheiat în 29 noiembrie 2022, între Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti şi SC Viper Concept S.R.L, care viza achiziţia unui număr de 230 de uniforme pentru poliţiştii locali (171 pentru ordine publică şi 51 pentru circulaţie), precum şi a 6 echipamente de protecţie (finanţare din fonduri proprii).

Potrivit DNA, în acest context, în baza unei înţelegeri anterioare între inculpaţii L.E.C., I.C. şi Iordan Ovidiu Gabriel şi în condiţiile în care instituţiei publice i-ar fi fost livrate doar o parte din bunurile contractate (în valoare totală de 86.179,80 lei inclusiv TVA), acesta din urmă ar fi înaintat o factură emisă de SC Viper Concept SRL directorului executiv al Poliţiei Locale Sector 1 Bucureşti, care la 29 decembrie 2022, fără vinovăţie, ar fi dispus achitarea către societatea respectivă a sumei de 628.677 lei (valoarea întregului contract).

”Prin aceste demersuri ar fi fost creat un prejudiciu în dauna autorităţii contractante, în valoare de 542.497 lei, reprezentând produse care nu ar fi fost livrate/recepţionate în mod efectiv, atestarea livrării integrale a acestora efectuându-se doar scriptic, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru SC Viper Concept S.R.L”, au explicat anchetatorii.

Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză, s-a dispus indisponibilizarea şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumei de 542.497 lei, depusă de SC Viper Concept SRL prin reprezentat la o unitate bancară.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie.

În ianuarie, Poliţia Locală Sector 1 a transmis procurorilor toate documentele solicitate, iar oficialii Primăriei Sector 1 au afirmat că, dacă vreun angajat al administraţiei este implicat în fapte ilegale, se vor lua măsuri împotriva sa. Primarul Clotilde Armand a cerut Corpului de Control să verifice toate achiziţiile făcute în 2022 de către Poliţia Locală de sector, precizând: ”Cine se crede mai presus de lege plăteşte”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.